A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

 
Hees, Ben van
Nijmeegs raadslid voor Nijmegne Nu
De motie 'Gras erover' waarin bepaald werd dat de gemeente Nijmegen Park'44 moest aanleggen, werd door de gemeenteraad aangenomen met 29 stemmen voor en 7 stemmen tegen. Er was een onthouding. Die was van Ben van Hees.
Veel mensen vonden het vreemd dat Ben van Hees niet voor de aanleg van Park'44 had gestemd. Hij had zich altijd een groot voorstander van het park getoond. Van Hees zat echter met een dilemma: Ja, hij was voorstander van de komst van het park. Om die reden had hij ook enkele aandelen gekocht. En daar knelde de schoen. Want als raadslid had hij de eed afgelegd dat hij niet zou stemmen over zaken waar hij persoonlijk bij betrokken was. En als aandeelhouder voelde hij zich wel betrokken.

Zie ook: GemeenteraadAandelenAandeelhoudersvergadering

 
Honingraat Versteviging

Kunststof raster dat tien centimeter onder de oppervlakte wordt aangebracht op plekken waar de grond ingedrukt wordt bij zware belasting om te voorkomen dat zware wagens wegzakken.
De honingraat versteviging Is een tijd lang in beeld geweest als versteviging voor de grasmat ter voorkoming van wegzakkende 14 ton zware watervrachtwagens van de brandweer.
Toen er een aantal parkeerplaatsen aan de achterkant van de woningen aan plein'44 vrijgemaakt werdenwaar de brandweer in geval van camaliteit met een brandweerwagen kon staan, kon de honingraat versteviging weer uit de begroting gehaald worden.

Zie ook: Apen en berenDrogredenEvenementenpleinGrassamenstellingHulpdienst

 
Hooft sr., Hans van

Wethouder, Nijmeegs SP-politicus met de meeste dienstjaren op zijn naam. Als wethouder verantwoordelijk voor onderhoud van Park'44.
Hans van Hooft, die het klappen van de politieke zweep als geen ander kent, is in de hele discussie rondom de problemen van Park'44 voor een groot deel behendig buiten schot gebleven. Hans Van Hooft lijkt als geen ander de kunst te beheersen om problemen te delegeren aan anderen. Gaat het over geld? Dan moet je bij collega Lucassen zijn. Gaat het over de stenen? dat is Paul Depla. Gaat het over ambtenaren? Probeer de gemeentesecretaris eens.

Zie ook: Beetje liegenCollege van B&WDaar ga ik niet overFouten toegevenDepla (Paul)

 
Horst, Guusje ter

Oud-burgemeester van Nijmegen (2001-2006).
Voor inwoners van de stad stond Guusje bekend als zeer toegankelijke, goed benaderbare burgemeester. Guusje kwam je tegen in de supermarkt of zag je in de etalage van de Blokker naar de aanbiedingen kijken.
Intern waren mensen minder goed te spreken over burgemeester Ter Horst. Bekwaam was zij zeker, maar de regenteske top-down manier van besturen past volgens velen niet in deze tijd, en al helemaal niet bij een stad als Nijmegen.
Ter Horst heeft zich in al die jaren nooit enthousiast uitgelaten over Park'44. Wel heeft zij tot aan de uiterste randen van haar macht geprobeerd de komst van Park'44 tegen te houden. Lees het verslag van de gemeenteraadsvergadering van 26 april 2005 er eens op na en oordeel zelf over haar de 'democratische' houding.
"Je had haar eerst moeten vertellen van je idee, zodat zij het zelf naar buiten had kunnen brengen , dan zit je altijd goed." werd Jac.Splinter door verschillende ambtenaren en gemeenteraadsleden achteraf geadviseerd.

Zie ook: GemeenteraadBurgemeesterNotulenWeblog Guusje ter HorstCollege van B&W

 
Hoveniersaanbod

 Hoveniersbedrijf XXX deed in 2005 een aanbod om het onderhoud van de grasmat als sponsordeal te doen. Dit aanbod door projektleider Jan ter Wal niet eens doorgegeven aan de aannnemer. Het aanbod is later door Martin Friesen weggewimpeld als 'aanbod van een te klein bedrijf".

Zie ook: BezuinigingenBeurs van de buurvrouwErgernis

 
Hulpdienst

Dienst van de hulpverlening zoals ambulance en brandweer
Hulpdienst die over het gras moet rijden als er brand uitbreekt aan de Noordzijde van het plein. Henk Berends wist zeker dat de brandweer geen gras op het plein wilde. Omdat hij zelf nooit enig initiatief nam om met ze te gaan praten is Jac. Splinter dat gaan doen. Hij kreeg van de brandweer te horen dat ze het een geweldig plan vonden en dat er ook wel oplossingen waren voor de bereikbaarheid. Vervolgens met deze informatie terug naar Henk. Weer een hindernis opgelost. zie ook kastje

Zie ook: Apen en berenHoningraat VerstevigingDrogreden

Top