4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / Ruil 44
Ruil 44

Ruil 44


Beste Jac. en Argé,

Hartelijk dank voor alle aandacht die jullie willen besteden aan de ruilbeurs Ruil ’44 die vandaag, zondag 7 december, wordt gehouden op Plein ’44. Een nieuw post-Sint Nicolaasgebeuren waarmee Nijmegen zich, net als met de stadskerstboom, op de wereldkaart zet. Een unieke gelegenheid waar je bijvoorbeeld goedbedoelde, maar minder best ontvangen, sinterklaascadeautjes kunt ruilen tegen spullen waar je wèl wat aan hebt.
Voor de gelegenheid is het plein diagonaal verdeeld in twee delen. Op de ene helft vind je de mensen die iets willen ruilen en op de andere kant het publiek dat dat wil inwisselen voor iets anders. Zo kunnen ruilers zich op de zonkant van het plein begeven, maar ook aan de schaduwkant.
Ik kan nu al wel vertellen dat daar ook een aantal zeldzame vondsten tussen zitten. Zo is er een kraam gereserveerd voor een aantal nooit gebruikte overtreffende trappen en komt er iemand met een setje geheel uit isotopen vervaardigde balpennen. Verder zagen we op de lijst getijgerde honden- en kattentassen van de Franse firma Bèty & Kemaï. Voor de aankomende fokker is er een keur aan broedplaatsen en kweekvijvers.
Je houdt het bijna niet voor mogelijk wat er nog meer aangeboden wordt. Zo hebben we een keur aan huishoudelijke en hobbyartikelen: naast de bekende dichte gaatjespannen, jamindikkers en soepcentrifuges, zijn ook terugtrapboren, universeelhamers en sufgebeukt hang- en sluitwerk te krijgen. Voor de spiritueel ingestelde bezoekers worden karmisch gestuurde gebedsmolens, vedische incarnatiesheets en pH-neutrale geitenwollen sokken aangeboden.

Toch kan het altijd beter. Wij zouden, als het niet teveel gevraagd is liever gras dan stenen op deze locatie willen hebben. Dat trekt minder koud op maar de rubbermatten liggen nu helaas allemaal op het Stationsplein. Daarnaast biedt gras de mogelijkheid voor een VakantieSouvenirRuilbeurs in de zomer. Misschien is een internationale ruilbeurs wel een idee voor de Nijmegen 2000-feesten in 2005.
Zou u ons kunnen vertellen waar we dat aan kunnen melden? We tasten wat betreft deze informatie nog in het duister.

Met vriendelijke groet namens de organisatie Ruilen zonder Huilen,
J. le Philateliste (voorzitter)
en L. des Gommés (secretaris)

Volgende week: Nijmegen Kijkt!