4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 88 slinger 44
Slinger 44
30 mei 2004
aflevering 88

Slinger’44

Er gebeuren ook nog goede dingen in Nijmegen! We hebben het deze keer niet over de onhandigheid van de Snelbinderfietsgoot.
Zo is het heel nuttig dat het bureau Haskoning het licht heeft laten schijnen over zowel de gemeentelijke als onze berekening van het Park’44-project. Ambtenaren berekenden vorig jaar dat Park’44 600-duizend euro zou gaan kosten en zakten daarna naar 266-duizend. Haskoning kwam op een papier alleen al tot een bezuiniging van 30-duizend euro op die gemeentelijke gras-begroting. Omdat wij een aantal le-veranciers hebben gebeld weten we al een aantal exactere bedragen en stelden dat er nog eens veel vanaf kon vanwege te grote overheadkosten. Maar we moeten ook de hand in eigen boezem steken. We hielden geen rekening met het aanbrengen van goede grond onder het de grasmat. Kosten viereneenhalfduizend euro. Ook moet er nog een oplossing komen voor de drie grote evenementen die op het plein plaatsvinden. En die komt er aan!
Wij kwamen uit op 95.000 euri’s.
Dus is er goede hoop dat er toch nog een Park’44 komt. Waarschijnlijk komt er dit jaar nog een collegevoorstel.
Al met al vinden wij het toch wel tijd voor een klein feestje. Wij vinden dat we erg goed zijn in de organisatie daarvan. Ook zijn wij heel goed in het bevorderen van de zelfwerkzaamheid en de huisvlijt van mensen. Daarom presenteren we vol trots de slingers voor de eerste verjaardag van Park’44. Het voormalige stratenpatroon is er in terug te herkennen. Die verjaardag vieren we overigens 43 uur te laat, op Pinksterzondag om 11 uur. U mag de slingers zelf kopiëren en uitknippen en ophangen rond het Plein. Wij zouden het niet erg vinden als er taart komt. Dan wordt het toch nog gezellig in de betonbak.
Daarnaast hebben we vernomen dat er gewerkt wordt aan aandelen Park’44 om de kosten voor de gemeente nog verder te drukken en gelijkmatig te verdelen. Park’44 moet een leuke plek worden waar iedereen zich verantwoordelijk voor voelt.
In de Plufabriek aan de Van Oldenbarneveltstraat loopt een expositie van Marcel Blekendaal. Hij bedacht een ander park voor Plein’44 . U vindt er ook meer informatie over de ontwikkelingen van het ‘jarige park 44’. En natuurlijk staat het ook op www.jacsplinter.nl

Feestneus: Jac. Splinter
Feestnummer: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: Stem op een nummer 11!