4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 83
Bezuinigingstipje 1

Af en toe hebben we toch het idee dat er teveel wordt gewerkt en te weinig nagedacht.
Vraag een ambtenaar die wegbezuinigd dreigt te worden of hij nog besparingssuggesties weet en je krijgt ongekend snel een rapport met allemaal “technisch uitvoerbare” voorstellen. Is ook makkelijk scoren want er wordt heel wat overbodig werkt verricht binnen de burelen van (niet alleen) de gemeente Nijmegen. Maar als er eerst nagedacht zou worden zou er wellicht minder geld over de balk gegooid worden en hoefde er niet eens bezuinigd te worden.
Neem bijvoorbeeld de verkeersbordpaalverdeling, en in het bijzonder de situaties als op bovenstaande foto.
We hebben het al eerder gehad over het skateboardsverbodsbord bij de Stadswinkel. Daar hebben we het nu niet over. Nee, onze indruk is dat hier enkele palen teveel zijn geplaatst. Zou dit niet wat economischer en zinniger kunnen worden uitgevoerd? Bovendien is het de vraag of het voor de automobilist, die de Mariënburg inrijdt, op deze plek zo zinvol is omdeze mededeling te krijgen. Daarnaast kun je je afvragen of men zo nog wel kan zien dat parkeergarage Mariënburg is gesloten en dat hij of zij hier niet mag skateboarden.
Hetzelfde geldt voor de goedwillende verkeersdeelnemer die de ventweg van de Oranjesingel oprijdt en aan de linkerkant twee op nog geen halve meter achter elkaar geplaatste parkeerborden ziet. De vraag is natuurlijk of er aan die kant zo nodig een aparte paal met hetzelfde bord moest worden gezet als er toch al een lantaarnpaal is, waar je die borden net zo goed aan kunt bevestigen. Terwijl er overigens aan de linkerkant helemaal niet geparkeerd mag worden!
We vroegen ons af hoeveel het kost om zo’n paal te laten maken, te plaatsen, te ver(her)plaatsen en hoeveel er kan worden bespaard als er eerst wordt nagedacht? Of krijgen de palenzetters een bonus voor iedere paal die ze neerplanten?

We roepen de lezers van deze rubriek op om foto’s op te sturen van overbodige borden of palen in hun omgeving. We verwachten dat we zo een top-10 kunnen samenstellen. Mocht het een top-50 worden, dienen we een sollicitatiebrief in bij de gemeente voor de functie van verkeersbordpaalverdeler, want de huidige zit wel heel erg te suffen. Of doet ie wellicht ontzettend goed zijn best?

Aanstaand verkeersbordpaalverdeler: Jac. Splinter
Aanstaand verkeersbordpaaldorpbewoner: Argé Nieuwenhuijzen

volgende week: 5 x parkeren