4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 80-GetalenTheerd
GetalenTheerd

Theezetautomaat

We hebben het al eerder gezegd en nu doen we het weer. Een goed idee hoeft niet van onszelf te zijn om hier te worden aangeprezen. Deze keer hebben we er maar liefst twee.
Het eerste is de denk- en doetank van economiewethouder Lenie S.. Verzamel een aantal aantoonbaar briljante en creatieve denkers en doeners en laat hen hun licht schijnen over Nijmegen. Een fantastisch idee om deze stad omhoog te laten schieten in de vaart der volkeren. Voor we het zelf in de gaten hebben is Nijmegen de creatieve en economische ‘boomer’ van Nederland. Creatieve geesten stimuleren anders te denken, dat is goed. Het wordt ongetwijfeld een van de leukste commissies van Nijmegen.

We zouden hier natuurlijk een rake opmerking kunnen plaatsen over waar dan beter niet gezocht kan worden naar denktankleden, ziebijvoorbeeld de vorige aflevering van ‘Zo kan het ook’, maar dat schot voor open doel laten we aan de lezer over. Wij kijken wel uit met nuilen Dat mag niet meer in Nijmegen.

We hebben het liever over ideeen die uitgevoerd worden.

En waar we het deze keer over willen hebben, is de uitvinding van een theezetautomaat die het wel doet en waarvan de thee ook nog eens smaakt naar thee en niet net, maar net niet helemaal, naar chocomel. Bovendien werkt het apparaat ook nog eens zonder stroom en hoeft het nooit te worden schoongemaakt. Dit wondertje van technisch vernuft is ontwikkeld door twee jonge talenten uit de Waalsprong: Charlotte v.B en Sebas M.. Het werkt als volgt: Neem een kartonnen doos en knip er onder een gat in. Maak bovenin een sleuf waarin een aantal theezakjes worden gehangen. De theezaklabeltjes blijven zichtbaar. Hang er vervolgens een schaartje bij waarmee je het touwtje van het theezakje naar keuze kunt doorknippen. Wel eerst nog een kopje met heet water er onder zetten. Thee op? Gewoon nieuwe zakjes bovenin plakken.
Eenvoudig en toch briljant.
Naar dat soort ideeën blijven wij op zoek: simpel, creatief, haalbaar en betaalbaar.
Regeren is vooruitzien. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Wij hebben onze opvolgers al gevonden.

Sterremix: Jac. Splinter
Rooibos: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: kledingadvieswerkgroep