4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 79 koekje van eigen deeg
Koekjes van eigen deeg
Koekjes van eigen deeg
Het blijft een een doodgeboren kalfje dat we tot vervelens toe uit de sloot proberen te zeulen. Het aankomend jaar waarin we vieren dat we het jaar daarvoor twee millennia bestonden/bestaan. Ze gaan de geschiedenis in als de enige waar meer energie in de perikelen van de organisatie is gestoken als in de feestelijkheden zelf.
Inmiddels is het nog steeds onduidelijk of de commissie onder de bezielende leiding van Jacques T. al een kantoor heeft gevonden voor hun heel erg belangrijke werk en is het nog onduidelijker waarom een bedrijf uit Amsterdam in de arm genomen is.
Wel zielig voor alle mensen en organisaties die met ideeŽn kwamen voor de jubelfeesten en Úf met een kluitje in het riet zijn gestuurd, bijvoorbeeld een componist met een ĎOde aan Nijmegení, die eerst maar een begroting moest maken, Úf waarvan de ideeŽn gewoon Ďverdwenení, zoals Omroep Gelderland. Uren, soms dagen of weken liefdewerk van Nijmegenaren verdween in de kast van ambtenaar Wijnand K. die er een jaar over deed om de commissie op te starten. De commissie zelf deed niet meer dan niet rubriceren en gedeeltelijk doorsturen van de ideeŽn naar Amsterdam. Om daarna weer te bedenken wie er nou moet bepalen wie er nou wellicht een keer uitzoekt dat er wat zou kunnen gebeuren. (Zucht)

Wij voelen mee met de gedupeerden en vinden het tijd voor actie. De mensen die zoveel tijd in hun stadsliefde hebben gestoken, moeten daar iets voor terugkrijgen. Wij dachten aan een koekje van eigen deeg. Een steuntje in de rug voor alle ideeŽnbedenkers. In ieder zakje vind je genoeg tweeŽn, nullen en vijven om acht keer het getal 2005 te vormen. De koekjes zijn er als hartige kaas-, kruidige kaneel- en zoete bladerdeegkoekjes. Aanstaande donderdag om 16.00 uur (theetijd) wordt op de Lange Hezelstr nr 31 het eerste pakje officieel overhandigd, waarna er vijftien pakjes per opbod worden verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar Stichting Gast.
De moraal van dit verhaal: Ga niet wachten op het ĎComitť of Commissie tot..í maar organiseer je eigen feestje en zoek daar zelf sponsoren bij, de buurtsuper, -doe-het-zelver etcetera.

Deze koekjes hebben aan ontwikkeltijd 5 uur gekost, het afbakken duurde een uurtje en het inpakken was zo gebeurd, met veel dank aan Bakker Arend.

2 en 0: Jac. Splinter
0 en 5: Argť Nieuwenhuijzen