4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 73 wat-leuk-een-kaartje-
WAT LEUK EEN KAARTJE

Wat leuk, een kaartje!

Sinds gisteren, Valentijnsdag, stromen we over van liefde en geluk en deze keer beginnen we positief. We willen iedereen bedanken voor de steun die we ontvingen voor het breken van een lans voor de schrijnende netnietpardongevallen in ons land.
Daarom willen we deze keer u in de gelegenheid stellen wat liefde en genegenheid in RitaVerdonks leven te brengen brengen. En wat is dan mooier dan een kaartje, zeker rond Valentijnsdag. En maakt u zich geen zorgen dat iemand erachter komt dat het eigenlijk toch geen Valentijnskaartje is, niemand maakt er een punt van als u het wat later stuurt.
U kunt werkelijk van alles op de achterkant van bovenstaand kaartje kwijt. Mits u het eerst kopieert en uitknipt natuurlijk. Zo kunt u het verhaal van een asielzoeker vertellen en aan de minister vragen waarom hij of zij toch het land uit moet. Die verhalen kon u bijvoorbeeld gistermiddag horen op Plein’44. U kunt haar bijvoorbeeld ook vragen wanneer ze iemand een schrijnend geval vindt. U kunt haar ook vragen waarom ze het aantal pardongevallen zo laag houdt. Er zijn duizend-en-één vragen aan haar te stellen. Natuurlijk kunt u ook allerlei rascistische dingen zeggen zodat Rita weet waar haar aanhang uit bestaat. Kortom alle persoonlijke vragen zijn van harte welkom op haar ministerie. Sterker nog, hoe persoonlijker hoe beter. De wet stelt dat een persoonlijke vraag aan de overheid ook binnen een bepaalde tijd beantwoord moet worden en zoals Rita zegt: “We leven hier in een rechtstaat.”
Mocht u niet tijdig een specifiek antwoord terugkrijgen of krijgt u een standaardbrief dan mag u zelfs eisen dat u alsnog het door u verlangde antwoord krijgt. En mocht u op zo’n eis weer niet het gewenste antwoord krijgen, dan stuurt u weer een brief, enzovoorts.
Op deze wijze vult u het anders zo kille gebouw van het Justitieel ministerie met een beetje warmte. Bovendien houdt u deze mensen dan ook bezig met de persoonlijke beantwoording van uw genegenheid, zodat ze niet aan akelige zaken als uitzettingen hoeven te werken. De kaartjes kunt u versturen naar het:
Ministerie van Justitie,
t.a.v.Mevrouw M.C.F Verdonk,
Schedeldoekshaven 100,
2511 EX Den Haag.

Amor: Jac. Splinter
Cupido: Argé Nieuwenhuijzen