4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 62 Verlanglijstje 1
Verlanglijstje 1

Verlanglijstje 1

Beste Sint,

We hebben al een jaar lopen denken,
wat u ons zou moeten schenken.
Daar hebben we 12 maanden op gewacht,
en het volgende bedacht:

Alles.
We willen alles, het onmogelijke en de rest en dat willen we nu meteen.
We willen niet meer doorverwezen van loket naar loket.
We willen niet meer horen: “daar gaan we niet over.” We willen dat mensen meer geduld met elkaar moeten hebben.
We willen dat ‘de president doet het ook’ als excuus geaccepteerd wordt.
We willen heel veel geld om alle dingen die we leuk vinden te kunnen kopen. We willen niet meer uren lezen om erachter te komen hoe zo’n hebbedingetje werkt. We willen dat iedereen minder materialistisch is en rustig nadenkt over hoe dingen in elkaar zitten.
We willen meer spelletjes, soaps, sex, Peter R. De Vries en Baantjer op tv. We willen meer uitdaging in de media. We willen weten hoe het is of hoe het zou kunnen zijn. We wensen dat de ayatollas weg zijn uit Teheran, de fundamentalisten uit Staphorst en de VS en de Chinezen uit Tibet. We willen een wereld zonder oorlog maar met het A-team en Rambo.
We willen dat het excuus ‘Jan-Peter doet het ook’, geaccepteerd wordt.
We willen alle enge ziektes weghebben zonder er iets voor te hoeven doen. We willen meer groen in de stad en meer parkeerplaatsen en meer woonruimte. We willen een echt stadsplein dat niet op Plein’44 lijkt.
We willen dat Nijmegen Popstad wordt maar we willen geen geluidsoverlast van Doornroosje, Staddijk of Merleyn. We willen van Nijmegen een wereldstad maken maar we willen niet van de kneuterigheid af. We willen elkaar graag ontmoeten, maar niet al te direct graag. We willen met de burgemeester eten zonder te hoeven koken. We willen overal 120 kunnen rijden maar we willen wel dat er aan onze kinderen wordt gedacht.
We willen dat de smoes ‘Guusje doet het ook’, overal wordt gepikt.
We willen dat iedereen zich dit citaat van Amy Tan in zijn of haar hoofd prent: “Waarom verbeeld je je dat je ongelukkig bent omdat je iets niet hebt?”

Hebben hebben hebben: Jac.Splinter
Is dit alles?: Arge Nieuwenhuijzen

Volgende week: Ruil '44