4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 61 Hoera!
HOERA !!

Zo kan het ook: Hoera


En toen was het feest in, een anders zo triestig Nijmegen. Er was in ieder geval de gelegenheid om iets te vieren. Nijmegen is nu namelijk een al een heel jaar officieel de oudste stad van Nederland.
Maastricht capituleerde in 2002 officieel bij monde van hun stadsarcheoloog. Je zou verwachten dat daarmee in Nijmegen iets van een traditie zou zijn ontstaan. Maar nee hoor. Er zit zelfs voor de, anders zo Waalstadbewuste, F-side van NEC geen uitstapje richting Zuid-Limburg in om even bij MVV te gaan joelen. Ook de anders zo cultuurhistorische bewuste Nijmegen Nu-ers grijpen de kans niet om een schitterende motie de raad in te slingeren en de wakkere verslaggevers van De Gelderlander zijn het ook alweer te zijn vergeten. Het lijkt erop dat de arbeidswoede van het Nijmegen 2000-comité is overgeslagen op de rest van de bevolking.
Het kan natuurlijk ook dat er Kunst gepleegd wordt: een Spaanse fotograaf verstopte ooit honderd zwervers en maakte een foto van de verstopte lieden.
Wij vieren het in ieder geval een beetje met deze Taart van de Keizer (u mag zelf kiezen welke). Over de prijs wordt nog gebakkeleid. Dat wordt 2005 of 2017 euricent. Het gebak ziet er niet bijzonder origineel uit. Het smaakt misschien een beetje weeïg en oudbakken en hij zal ook zeker geen of weinig reacties oproepen. Ook niet van ons dagblad dat al een half jaar niet schrijft dat onze jubelclub niets doet. Eigenlijk moeten we, sinds het optreden van premier Balkenende en minister Donner een beetje uitkijken met al dat hakken op de weerloze jubelclub. Als we zijn koeterwaals goed hebben begrepen zijn we staatsgevaarlijk bezig omdat de Chinese kei net zolang te water gaat als erop getrapt wordt. Maar die hele affaire brengt ons bij de sympatieke aanbieders van al dit lekkers: het echtpaar Jan en Annie F. die aan de Koninginnelaan (nee, over Bea maken we geen grapjes) nering drijven. We kregen toestemming om hun zaak even in een echte Nijmegen 2000-winkel te veranderen. Waarvoor onze dank. Het geeft in ieder een idee hoe de stad er over een dik jaar (of veertien) uitziet.

Plaatjesmaker: Jac. Splinter
praatjesmaker: Argé Nieuwenhuijzen

volgende week: Verlanglijstje 1