4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 56 Debiel Bellen
Debiel Bellen

Debiel Bellen


En nog voor het uit de fabriek rolt hebben wij al het nieuwste gadget op telefoongebied te pakken. Dat moeten we wel want de voorbereidingen voor Sinterklaas, Kerst en Pasen zijn alweer in volle gang.
Dan kunnen wij als koplopers natuurlijk niet achterblijven. De nieuwe mobieltjes hebben als nadeel dat ze nog steeds veel te groot en lomp zijn. Dat kan mooier en eleganter. Na nachten doorbraken en Star Trekherhalingen bekijken kwamen we met het volgende hebbedingetje. De mobiele handschoen.
v Iedereen kent tenslotte het gebaar waarmee je aangeeft dat je nog zult bellen. De duim wordt tegen het oor gehouden en de pink schuift richting mond. Als je een handschoen fabriceert met een speakertje bij de duim en een microfoontje bij de pink, heb je altijd je telefoon bij de hand. Voor de cijfers & lettersknopjes kun je de palm of de rug van de hand gebruiken. Daar kan ook het schermpje op komen, zodat je ook met de mobiele handschoen de mogelijkheid hebt om supermariotombraidertetrislemmings te spelen of foto’s te bekijken. De handschoen is namelijk ook een fototoestel. Wat weer interessante communicatie oplevert:“Zijn dat de foto’s die je met je handschoen hebt gemaakt?” Kortom, er zijn geen grenzen meer.
Er zijn wel een paar kleine nadeeltjes. Het is niet meer mogelijk om handsfree te bellen en er moeten speciale links- en rechtshandige telefoons worden gemaakt. Ook is het nog een probleem om de accu ergens weg te werken. In het horloge kan niet want de handschoen heeft zelf al een klokje.
Wat moeten mensen met kleine dikke vingertjes? Zij hebben naast die nu al petieterige knopjes ook nog eens het probleem dat ze met hun pink niet bij de mond kunnen komen en hun duim niet bij het oor kunnen houden. Als ze hun vingers al in de handschoen krijgen. Natuurlijk valt er te denken aan ruime wanten met vingerextensies.
Wat ons brengt bij het grote voordeel. Deze handschoen geeft vanaf het begin een impuls aan de werkgelegenheid. Er moeten honderden orthopedische mobiele handschoenmakers komen voor iedereen met lastige handen.

Provider: Jac. Splinter
Handlanger: Argé Nieuwenhuijzen


Volgende week: flex-wintertijd