4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 55 Neem mij
NEEM MIJ

NEEM MIJ


Over nog geen 1000 nachtjes slapen is het zover. Dan mag iedereen burgemeester van Nijmegen worden. Zolang hij of zij voldoende stemmen krijgt tenminste. Een gul gebaar van een karig kabinet.
Toch gaat dat ‘burgemeester worden’ niet zomaar. Gelukkig voor u doen wij deze duit in uw verkiezingszakje met een aantal handige hulpmiddelen en tips.
Wat hebt u nodig: allereerst, om aan de ambtsketen te wennen, de heel-erg-belangrijke-meneer-stropdas (ook geschikt voor dames). Daarmee legt u al direct gewicht in iedere schaal. Daarnaast hebben wij het Ultieme Burgemeesterscampagnegereedschap: het NEEM MIJ-shirt in alle kleuren en maten. Ook die zijn unisex uitgevoerd. Met deze aankleding geeft u aan dat u er serieus voor gaat om gekozen en genomen te worden.
Voor de campagnefoto’s is het verstandig om direct twee setjes van de gepantenteerde OK- en FOEI-kokers aan te schaffen. Daarmee toont u aan dat u over normen en waarden beschikt. Met twee setjes laat u bovendien dubbel en dwars zien waar u het wel (OK!) mee eens bent en waarmee niet (FOEI!). Het is trouwens verstandig om u niet af te laten leiden door de complexiteit van de materie waar u over spreekt. Dat levert alleen maar subtiele uitspraken op, waar u geen stemmen mee wint.
Nu we het toch over spreken hebben. Tegen die tijd is Plein’44 omgetoverd tot een groene weide. Het is daarom logisch dat dit (Hyde-)Park’44 de startplaats wordt voor menig aspirant-burgerouder.
Zoals de sprekers in het Londense origineel moet ook u op zoek gaan naar het oersprekerspodium, de sinaasappelkist. Bij de groentenman zijn ze echter niet meer aan te treffen, het zal dus de antiekzaak worden. Het huis-tuin-en-keukenladdertje is voor zo’n kistje geen alternatief, die dingen zijn veel te wankel en geven nauwelijks bewegingsruimte voor de grote gebaren die u moet maken.
Via de website wordtburgemeesterineengrotestad.nl zijn alle kledingstukken en de OK en FOEI-kokers te bestellen. We wensen iedereen een fijne campagne toe en hopen dat we het in 2006 goed kunnen vinden met onze 121900 medeburgervaders en –moeders.

Ideale kandidaat: Jac. Splinter
Ideale schoonzoon: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: Debiel bellen