4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 53 vievenzeeventig breeve
Vievenzeeventig Breeve

Vievenseeventig Breeve


Het is weer normen en waardentijd beste lezers, en vooral, lezerinnen.
Het kabinet heeft er maar liefst een hele regel in de troonrede aan besteedt, dus het is menens wat de regering betreft. En de belangrijkste regel is uiteraard dat iedereen moet en zal werken voor de kost. Ook de bijstandsmoeder. Al kan zij beter haar tijd besteden aan haar opgroeiende kinderen. Het feit dat er geen banen zijn is geen argument om niet naar werk te zoeken. Er moeten in ieder geval vier serieuze pogingen per maand worden ondernomen.

Wij zijn natuurlijk nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en bieden voor alle bijstandsmoeders een mogelijkheid om aan voldoende sollicitaties te komen.

Vraag aan je collega-bijstandsmoeder, die ook moet gaan werken, of zij niet een gezinsmanager nodig heeft. Als er iemand een expert is op dat gebied dan is dat tenslotte de bijstandsmoeder. Die heeft enorm veel ervaring opgebouwd in het aan elkaar knopen van allerlei eindjes. Die collega zegt nee, omdat ze zo iemand niet kan betalen. Vraag naar haar telefoonnummer en vul dat in op je briefje voor de sociale dienst. Als je bij nog drie bijstandsmoeders aanklopt, heb je je quotum aan open sollicitaties voor deze maand weer binnen.
Op bijgaande illustratie vind je een voorbeeld van zo’n gesprek. Met 48 gesprekken heb je de uitkering voor een jaar weer bij elkaar verdiend. Bovendien kom je dan ook nog eens onder de mensen. Natuurlijk solliciteren die moeders ook bij jou en zo maken we Nijmegen nog gezelliger en is een steeds slinkerder aantal ambtenaren bij de sociale dienst druk bezig met de controle op de naleving van de sollicitatieplicht. Waar je als werkloze, ID-er of WIW-er ook bij kunt open solliciteren aangezien je waarschijnlijker de hele wet beter kent dan je consulent.
Verder staat ook nog de vacature van organisator van de Nijmeegse jubelfeesten in 2005 open. Reageren kan bij Jacques T., zie telefoonboek, anders op zaterdagavond in De Tempelier.
Wie nog iets echt nuttigs wil doen kan zich aanmelden bij ‘Keer Het Tij’, hier in Nijmegen.(vrijwillig)

Werkgever/-nemer: Jac. Splinter
Werknemer/-gever: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: Meer Grijs Op Straat!