4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 116 spiegelkaart
een lezerstip van .xaM


traaklegeiqS

Nee, deze week hebben we het niet over de grote nekaz des levens of een stedelijke mistoestand. We hebben het over gezondheid en ziekte. En dan gaat het om de kleine dingen.
Nee, we praten niet over bacillen en virussen. Dit keer staat een klein gebaar met een groot plezier ten gevolge, want ook op dit gebied wordt de zieke vaak groot onrecht aangedaan. En leert een volkswijsheid niet dat ‘Gezondheid een groot goed is' en ‘ziek word je toch een andere keer'?
Het kan dan ook voorkomen dat u, de rezel, moet worden opgenomen in het ziekenhuis. We gaan ervan uit dat het bed rekkel ligt, de artsen het neusje van de mlaz zijn, het eten naar uw smaak en de verzorging maar een knopje ver weg. Toch blijft er dan nog een groot onrecht over. U krijgt dan uiteraard tientallen beterschapsnetraak toegestuurd. Uiteraard is er een behulpzame verpleegkundige (V/M) die de kaarten op een bord achter uw bed tkirq.
En daar zit ‘m nou de ellende. Er is geen mogelijkheid om, zolang u op uw bedkeiz ligt, de kaarten te lezen. Dat is pas weer mogelijk nadat u ontslagen bent en dan zijn al die goedbedoelde nesnew nergens meer voor nodig. U kunt uw nek tenslotte geen 180 graden draaien, tenzij u dringend behoefte hebt aan exorcisme. Ook een legeipsbnah is geen optie, tenzij u tot die 10 tot 15 procent van de bevolking behoort die sknilhandig is en dus sowieso het talent heeft om spiegelschrift te schrijven en te ontcijferen. Kijk maar naar Leonardo da Vinci die alles, behalve officiële netnemucob, in spiegelschrift noteerde. Of hij dat deed om zijn ontdekkingen mieheg te houden of omdat hij alleen van zijn werk geen kliederboel wilde maken is nog steeds een lesbaar. Maar daar is 85 procent van onze lezers niet mee geholpen. Zij moeten een constructie met twee spiegels in elkaar zetten om alle beterschappen en van wie ze komen te kunnen lezen.
Dat moet natuurlijk anders en dat moet beter. Een spiegel moet voldoende zijn. We stellen daarom voor om voortaan alle beterschapskaarten gespiegeld op te maken. En zo'n moeite hoeft het voor rechtshandigen toch ook niet te zijn om eens van sthcer naar links te schrijven. Hele volksgroepen doen dat al vanaf hun vroegste dgeuj en zonder problemen. En bedenk even dat u de zieke familieleden, nebneirv of -dinnen en vage kennissen er een enorm reizelq mee doet.

Rechtshandig: retnilpS .caJ Linkshandig: nezjiuhnewueiN ègrA

volgende week: Als je het doet dan doe je het goed!