4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 112 recordpoging
Nieuwe records kunnen gezet gaan worden...


Recordpoging nr 1

Ja beste mensen, na volgende week is het dan zover. Dan viert Nijmegen het 2000-jarig bestaan.
Om het nieuwe jaar goed af te trappen, beginnen we meteen met een recordpoging op het Keizer Karelplein: de Meeste Mensen op een Nieuwjaarsreceptie. Er wordt op zo'n vijftienduizend mensen gerekend. Daarvoor ontvangt iedereen een persoonlijke uitnodiging, of zal die ontvangen (wij hebben hem nog niet gehad). Als wij echter op onze feestjeservaring afgaan, komt altijd 30 procent van de genodigden niet opdagen. Dat betekent dat er op 1januari 2005 ongeveer honderdduizend (tweederde van honderdvijftigduizend) Nijmegenaren komen. Het is de vraag wie dan de drankjes betaalt. Vorig jaar bleken bij de nieuwjaarsreceptie van het college van B & W de drankjes ineens gratis. Of dat dit jaar weer gebeurt is maar de vraag. We vrezen echter dat iedereen daar zelf voor de koek en zopie zal moeten dokken. Maar er zijn meer records die in onze onze stad aan stukken vliegen.
Wat dacht u bijvoorbeeld van De Langst Niet-Gerestaureerde Fontein: (Van Schaeck Mathonsingel), Het Lekkendste Dak (stationsfietsenstalling) de Gladste Vloer Die Geen IJsbaan Is (stationsonderdoorgang) of De Meeste Kale Vlaktes In Een Middelgrote Stad (Nijmegen). En natuurlijk kunnen we ook wat clubs noemen die nu al in de race zijn voor een record: Meeste Afgewezen Projecten (Nijmegen 2000), Meeste Vruchteloze Pogingen Om Een Nepkasteel In Het Valkhofpark Te Nieuwbouwen (Valkhofvereniging).
Nijmegen is een stad van records en extremen, het blijkt maar weer. Een wandelclub kreeg het ooit voor elkaar om door gewoon mee te doen de prijzen voor Oudste Deelnemer, Jongste Deelnemer, Meeste Leden en de Verst Komende Groep in de wacht te slepen. Voorwaar, geen geringe prestatie.
Natuurlijk kan het allemaal nog beter. We roepen iedereen op om volgend jaar te proberen ergens de beste in te zijn. Maak Nijmegen Recordstad Nummer 1. Het maakt niet uit in welke categorie, verzin er anders een: de categorie Voor Paal Zitten, door zolang mogelijk plaats te nemen voor het Quackmonument. Helpdesk Lastigvallen, bel de helpdesk van eender welke maatschappij en probeer de medewerker zo lang mogelijk van zijn werk te houden, Vierdaagse Kruipen (er moet toch zeker een Nijmegenaar zijn, die dat wil doen), Van Het Kastje Naar De Muur Sturen (kom op gemeente!), Een Foutloos Nationaal Dictee Maken (we weten dat een Nijmegenaar dit jaar maar één fout maakte). Kortom er moeten wel 2005 records zijn om Nijmegen in beeld te brengen.
ToiToiToi!

Recordbreker: Jac. Splinter
Prijsbreker: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: SSST