4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 108 verloslijst
wat wij allemaal niet willen voor sinterklaas

Verloslijstje

Beste Sint, Dit jaar hoeven we niet alles. We hebben teveel en daar willen we heel graag wat van kwijt.
We willen geen nutteloze frutsels. We hoeven geen Grootste Nederlanderverkiezing. We hoeven geen domme tv-spelletjes of speelgoed dat toch kapotgaat. We zijn hyperactief van de suiker dus een overdaad aan snoepgoed willen we ook niet. We hoeven niet het nieuwste van het nieuwste en kunt u de negen meter hoge muren rond de Palestijnse gebieden ook niet meenemen naar Spanje?
We waren ook graag verlost van ambtenaren die rapporten over Park’44 drie maanden lang op hun bureau laten liggen en wethouders verkeerde en onvolledige informatie geven. Ook gemeenteraadsleden die voor duizenden euris beelden op rotondes laten verplaatsen om zo een beter uitzicht te krijgen, zijn we liever kwijt dan rijk.
Ook in de zak kunnen kille en koude herinrichtingen van de raadszaal waar je op de publieke tribune geen aantekeningen kunt maken of waar perstafeltjes afbreken. Van ons hoeft ook een 27 miljoen kostende verhuisoperatie van de gemeentelijke afdelingen niet. We willen geen miljoenkostende neptoren in het de stad. We hoeven ook de betonnen plaat niet die eronder moet komen. Die plaat kan de keermuur van het park verwoesten waardoor je een zandlawine richting Waalkade krijgt. We willen geen nieuwbouw van de Valkhofburcht of stiekeme aanzetten daarvoor. We hoeven geen imago-opkrikkende projecten voor de ‘hoge heren van het dorp’.
We hoeven geen handje van een minister die er geen punt van maakt om 26000 mensen te laten deporteren en beweert voor ‘het vrije woord’ te zijn, zolang je het maar niet over haar beleid hebt. Verder hebben we meer problemen met de uitkramerijen van enkele politici dan met hun kleurspoeling. Ook zagen we types, die menen in naam van God, Allah, White Power, of de Blauwbilgorgel geloofshuizen of scholen in de hens te moeten steken, graag in de zak gestopt.
Wat ons betreft mogen vele dubbele en/of verkeerd geplaatste verkeersborden verdwijnen. We hoeven geen ‘regels-zijn-regels’-mentaliteit maar hart voor de zaak. We willen geen verharding van de maatschappij. We willen niet opgehitst worden tegen andere bevolkingsgroepen.
We willen geen stichting die er twee jaar over doet om een huis-aan-huis-folder samen te stellen met projecten die anderen organiseren en betalen maar waar ze toch met de eer mee strijken of een burgemeester die niet wil zien dat de keizer geen kleren aan heeft.

Genoeg: Jac. Splinter
‘t is teveel: Argé Nieuwenhuijzen


Volgende week: speerpuntbeleid