4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 103 OWAV
Nijmeegs spectaculairste waterproject dreigt te verdwijnen....

Onderwaterattractieverdwijning

Het kan ook niet altijd meezitten. Net nu de toeristenstroom op gang leek te komen, net nu het VVV de brochures met alle toeristische activiteiten in en om Nijmegen gedrukt heeft, uitgerekend nu verliest de stad een van haar uniekste attracties.
Zo’n zes jaar lang mochten de Nijmegenaren en de Waalstadbezoekers genieten van één van de bijzonderste activiteiten die er in Nederland te vinden waren, de indoorwildwatershowroom. Het allermooiste was nog wel dat het zo gunstig gelegen lag, net voor het Centraal Station. Bovendien viel er op regenachtige dagen juist extra van te genieten. Een exclusiviteit in de toeristenbranche. We kunnen nu alleen nog maar aanraden om ervan te genieten zolang het nog kan. Het vernuft van deze attractie is overduidelijk voor iedereen met oog voor architectonisch talent. Dat begint al bij de startverzamelplaats bij de bushalte. De uitgekiende dakbeplating zorgt ervoor dat, uit welke hoek de wind ook waait, de bezoekers voldoende beregend worden om al helemaal in de stemming voor de hoofdattractie te komen. Ook de wandelroute is helemaal op de watertoerist ingericht. De glazen platen voor het station zijn zo glad dat mensen moeten uitkijken om niet uit te glijden. De spookhuisachtige trap die bijna niet van de rest van de vloer valt te onderscheiden levert nog meer van dit soort hilarische taferelen op (vergeet niet uw camera mee te nemen voor ‘De Leukste Thuis’). Dan volgt de trap naar de hoofdattractie (hou de camera op ‘standby’!).
U nadert het eind- en tevens hoofdpunt van de tour, de fietsenstalling. Bij binnenkomst vallen u gelijk de stutten op die moeten voorkomen dat de glazen platen naar beneden vallen. De adrenaline stroomt helemaal door uw lijf als u ziet dat het regenwater bijzonder fraai langs de elektriciteitsdraden loopt. De verschillende constructies à 150-duizend euri die zijn aangebracht om het water weg te leiden danwel te voorkomen dat de hele constructie in elkaar dondert doen niet onder voor de eerste de beste uiterst krakkemikkige achtbaan.
Voor de eerstvolgende Vierdaagse wordt de fietsenstalling echter helemaal (voor 2,2 miljoen euri) verherverbouwd. Het zal dan een doodnormale fietsenstalling worden.
Dat spijt ons, voor Nijmegen.

reisleider: Jac. Splinter
touroperator: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: Geheim Wapen