4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 100 LET OP
Nijmeegs Nieuwste Verkeersbord!

Let Op!

Jaaah, we hebben wat te vieren. Sla de trom, roer de snaar en blaas de toeter.
Dit is de honderdste editie deze fijne rubriek in dit prachtige weekblad. Een diepe zucht slaat even uit onze gerijpte monden als we bedenken hoe we ruim twee jaar geleden als jonge jochies de burelen van de Zondagkrant binnenstapten. Jongens waren we - maar aardige jongens. Inmiddels zijn we, om met Nescio te spreken, stakkerig wijs geworden.
We weten nu bijvoorbeeld dat er in Nijmegen teveel borden geplaatst worden. We weten nu ook dat ze allemaal hetzelfde willen zeggen: Let Op! Vandaar dat we speciaal voor deze honderdste aflevering hét bord-aller-borden aan de gemeente Nijmegen, ic de wethouder van verkeer, milieu en cultuur Ton H. aanbieden. Het is voor vrijwel alles te gebruiken.
Let op!:
Let Op! Hier mag u 30, 50 of niet harder dan 70 kilometer per uur; Let Op! Er komt een feestje aan in 2005; Let Op! Hier gaan fietsers en voetgangers door elkaar; Let Op! Begin drempel; maar ook: Let Op! Einde drempel of Let Op! Camerabewaking; Let Op! Terrasje van maart tot oktober; Let Op! Morgen Werelddierendag. Let Op! Overstekende schapen. Let Op! Poepende honden.
Het is nog niet duidelijk of dit bord helemaal conform het R.V.V.1990 en de N.E.N.3381 is, en voorzien wordt van een Qualisignproductlabel. Noch is bekend of het voldoet aan de retro-reflectieklasse I, II met Diamond Grade micro-prismatisch materiaal (zie ook pagina 22 van het NVV-bordenboek.) De maatvoering is uiteraard helemaal type 0, I, II of III (idem, pagina 21.) Of het een aluminium type bord is met een dubbel omgezette rand of met een verstevigingsrand zwijgen we nog even. Toch zal zich een commissie buigen over alle borden die kunnen verdwijnen en waar een eventuele aanvulling, conform het NVV-bordenboek noodzakelijk is.
Het bord is vanaf 17 oktober te zien in het CBKN aan de Oude Haven 102 waar een expositie (getiteld “O,Ja!?”) met de dan inmiddels meer dan honderd ZoKanHetOok’s, handzaam gegroepeerd, te bewonderen valt. U bent daar dan van harte welkom met uw felicitaties en cadeaus.

Jubilaris: Jac. Splinter
Jubelzanger: Argé Nieuwenhuijzen

Volgende week: Hoe eet ik een Tompouce?