4D
Home / 4D / Zo Kan Het Ook / 01 Bushokje Burchtstraat
Bushokje Burchtstraat

nr 1
1-9-2002

Het bushokje in de Burchtstraat.

Het stond er ‘ineens’.
Had de busonderneming het blijkbaar op zijn heupen gekregen: Er moest een bushokje op de Burchtstraat komen.
Vroeger stonden op die plek een aantal vitrine kasten waar allerlei clubs en organisaties maandelijks in konden exposeren. Die zouden tijdelijk weggehaald worden voor de renovering van de Burchtstraat. De straat is nu gerenoveerd maar de vitrines zijn niet teruggeplaatst. Daarentegen staat er nu een fantastisch glazen broeikas. Want waar moesten de arme reizigers anders toch schuilen voor de regen?
Dat gebeurde voorheen bij herenmodezaak Tijssen onder de overkapping, kon je ook nog eens een mooi pak bekijken. Nee, een bushokje dat was daar nodig.
Orgineel is het ontwerp niet te noemen, Functioneel wellicht een beetje voor de posters die er in opgehangen worden. Tochten doet het er voortdurend. Een glazen dak is nou ook niet iets wat je in de zomer boven je hoofd wilt hebben. maar ...
Stel dat daar nou eens drie beelden hadden gestaan van mensen met een paraplu dan zou je daar gezellig bij kunnen schuilen. Kunnen makkelijk zes mensen bij. Sta je nooit meer alleen op de bus te wachten. Ben je toch een beetje beschut tegen de regen. En het is ook nog beter tegen de zon. Een glazen dak is toch meer iets voor een broeikas. De dienstregeling bevestig je aan de steel van een van de parplu’s. En als we een van de figuren nog een boodschappentas in de arm geven kunnen we de prullenmand ook nog weghalen. (Die reclameposters kunnnen dan ergens anders in de weg gehangen worden.)

Volgende week: Struikeldesign op de Marienburg