Jac.Splinter - LEZINGEN NEXT

Jac

Lucifermeubel Jonkoping

Het is geen college, het is geen performance, het is een lezing met lichtbeelden.
Het is overigens ook geen complotheorie. Zeker weten.

Duur 40 minuten, (technische informatie zie onderaan)

Grote wereldleiders wisten van het bestaan. In Nederland bleef het vooralsnog ogenschijnlijk onopgemerkt. Het onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het Tandstickormöbel uit Jönköping bracht onthullende beelden boven water. De invloed op de oude en de hedendaagse moderne kunst is daarentegen verbazingwekkend divers.
In 2010 kwam de grote doorbraak: sindsdien houdt Jac.Splinter (on)regelmatig lezingen over het gerenomeerde Lucifermeubilair. Uw wereld zal nooit meer hetzelfde zijn na deze lezing met lichtbeelden.

Reacties na vorige lezingen:
"Een diapresentatie uit de jaren 70, digitaal gelift naar de eenentwintigste eeuw!"
"In een woord schitterend, geniaal en geweldig"
"Het begin is wel saai dacht ik eerst"
"Die Kees is echt goed."

De geschiedenis van het JTM is ook op papier verkrijgbaar na de lezing voor €7,50. 

I.s.m.: Kees Moerbeek, het Instituut Propriete Spirituelle uit Brussel, het Matchmuseum Three Stars uit Jönköping en de Ehemahlige Ost Deutsche Stiftung für Forschung und Wahrheit uit Dresden wordt geschiedenis tastbaar en fictie werkelijkheid.

WIlt u een eigen Lucifertafel? Ze zijn te koop:
Kees Moerbeek heeft de wereldwijde exclusieve verkooprechten voor de moderne varianten van het Jönköping Tandstickormöbel. Het standaardmodel kost 200,= € alle prijzen excl btw en verzendkosten (and excl shipping overseas). Opdruk naar keuze.
(bij de foto: Roy Lichtenstein schilderde in zijn Appartment XII centraal het Lucifermeubel als hommage aan de Zweedse houtbewerker Per Akeson)

Technische informatie: een stopcontact is voldoende. Opbouwen beeld en geluid: 45 minuten. Als projectiemogelijkheid aanwezig is dan gaat dat waarschijnlijk sneller ;-)

Beamer, laptop en scherm, geluidsinstallatie met draadloze microfoon neem ik zelf mee.